NSW 2019

North Sea Winner Show 2019

 

Når man udstiller katte, bliver man nødt til at tage til udlandet for at få udenlandscertifikater. Bastet manglede et udenlandscertifikat for at blive Grand International Premier, og jeg var så heldig, at min gode veninde Annette Søndergaard, der har opdrættet DK Silverleaf, tilbød mig at jeg kunne køre med på udstilling i det store udland. Så fredag d. 15. februar 2019 pakkede Annette og jeg bilen med katte, udstillingsgardiner og diverse udstyr og satte næsen sydpå. Turen gik til Uitgeest i Holland, hvor årets North Sea Winner Show skulle holdes 16-17/2. Med os på turen havde vi GIC S*Pax Julius (kaldet Julle), SC DK Shadowpaw’s Purple Rain, DVM (kaldet Blue) og IC DK Shadowpaw’s Zaphira (alle ejet af Annette) og så selvfølgelig IP DK Shadowpaw’s Bastet. Det var første gang jeg var med Bastet på en udenlandstur; hun har tidligere været med Annette i Polen på udstilling.

Turen ned gennem Danmark, Tyskland og ind i Holland forløb glat. Bastet tog det pænt at sidde i transporttasken, selv om hun lige var oppe og sidde på skødet lidt på turen. Vi holdt pause ca. hver anden time for at give kattene mad og vand. Vi var fremme ved hotellet i god tid, hvor kattene blev installeret på værelserne. Jeg var ret spændt på hvordan Bastet ville tage at være på hotel, og det er altid lidt med hjertet oppe i halsen at have kat med et fremmed sted. F.eks. havde mit værelse de her tynde undergardiner for vinduerne. Jeg så for mig hvordan en ivrig kat lige kunne ’komme til’ at flænse sådan nogle. De blev behørigt trukket til side. Og der var en fin lænestol, som var super god at hvæsse kløer i. Den blev fjernet fra værelset. Bastets kattebakke, mad og vandskåle blev sat ude på badeværelset, for at minimere grus over det hele. Hotellet tog 30€ pr dag for ekstra rengøring pga. kat på værelset. Bastet undersøgte hele værelset og lagde sig så ind under sengen. Det overraskede mig noget, da hun ikke virker som en utryg kat. Mig ned og kravle rundt på gulvet for at kigge ind under sengen, hvor Bastet så lå helt afslappet og henslængt; absolut ikke utryg!

Lørdag morgen gik turen mod showhallen. Jeg må indrømme at jeg var en smule skuffet, da jeg så størrelsen. Det virkede ikke meget større end på mange af de danske udstillinger. Vi kom fint igennem dyrlæge-indtjek. Den hollandske klub, Mundikat, havde sat dyrlægerne ind i omklædningsrummene i hallen, så man ikke risikerede katte ud over det hele. Det var faktisk ret smart.

Efter indtjek fik vi katalog, og her gik det først ud på at se om vi havde konkurrence til certifikaterne. Både Zaphira og Bastet havde en konkurrent, og det var jo lidt irriterende, men sådan er game’t. Ellers var der kun 402 katte i kataloget, heraf 148 i kategori 2. Der var 71 Maine Coon, 4 Neva Masquerade, 17 Sibirisk kat og 56 Norsk skovkat. Da NSW er et Winner-show, skal kattene være kvalificeret for at få adgang. Det betyder også at det er de virkelig store kanoner, der er rullet i stilling, fra hele verden. Mange af kattene i kataloget havde et hav af titler, som JW, NW, BW, NSW, WW, MW, DVM, DSM, DM ud over deres ’almindelige’ titler. Der var katte helt fra Kina og Brasilien. Og her kom jeg med lille Bastet, der ’bare’ var IP med et par BIS’er i bagagen.

På plads i ringen

På denne udstilling var der ring-opstilling, hvor udstillerne var inde i ringen, og publikum kunne gå uden for ringene og kigge på kattene. På den måde har publikum uhindret adgang til at kigge på kattene, uden at skulle kæmpe sig forbi udstillernes grej.

Vi fik pakket ud og installeret vores katte i burene. Vi var kommet i ring med en del italienske og britiske udstillere, både med Norsk skovkat og Sibirisk kat. Min bur-nabo viste sig at være en britisk dame, som, sjovt nok, var ejer af den kat, som i kataloget stod som Bastets konkurrent. Damen var dog hurtig til at fortælle mig at hendes kat var rykket en klasse op, hvilket betød at de ikke skulle konkurrere om certifikat. Hvilken lettelse. Når man tager så langt, vil man jo gerne have et certifikat med hjem.

Starten på show med præsentation af dommere og lande gik vi glip af. Udstillingen blev holdt i 2 haller, og i den hal med præsentation og dommerborde, var der simpelthen piv-koldt, så vi valgte kun at komme derinde, når vores katte skulle til bedømmelse.

I stedet brugte vi tiden på at se hvilke katte, vi skulle konkurrere imod og luske rundt i hallen med katte for at tjekke konkurrenternes show-kondition. Da Annette havde 2 fertile hankatte med i farvegruppe 8, vidste vi at kun en af dem kunne gå videre. Irriterende nok skulle deres dommer også dømme Sibirisk kat, gruppe 8. Irriterende fordi Verdensvinderen fra 2017 er i den farvegruppe. Han var oppe mod Annettes Blue dengang på scenen, hvor Blue, som den eneste Norsk skovkat fik stemmer på scenen (3 stk.), og den Sibiriske kat rendte med WW-titlen med 6 stemmer.

Vi gik selvfølgelig lige et smut forbi hans bur og kunne konstatere at han var i en imponerende showkondition. Suk!

 

På dommerbordet

Nå, men man kan jo kun gøre sit bedste, og vi gjorde hvad vi kunne for at gøre vores katte så pæne som muligt. Blue var oppe først til bedømmelse i sin farvegruppe. Dommeren, Eric Reijers var vældig begejstret for ham. Herefter kom Julle så på bordet. Han fik certifikat uden problemer.

Jeg har en Petstroller (en klapvogn til dyr) til Bastet, og hun sad pænt på trimmebordet på den og ventede på det blev hendes tur. Den britiske hunkastrat skulle egentlig til bedømmelse før hende, men da katten åbenbart var meget sur og svær for ejeren at håndtere, valgte Eric at bedømme Bastet først. Jeg kan godt lide Eric som dommer, da han i min optik, dømmer katten på dagen, ud fra standarden, uden at skele til hvem ejeren er. Han har også en lun humor. Bastet fik at vide at hendes ejere måtte have en masse penge, for hun lå tydeligvis foran brændeovnen hele dagen og kom aldrig ud i kulden. Hans måde at sige at hun nok manglede noget underuld. Jeg svarede at vi havde masser af penge indtil vi fik hende; nu havde vi brugt hele opsparingen på dyrlægeregninger til hende (hun er opereret i hjertet 2 gange og er også den af vores katte, som altid løber ind i ulykker).

Bastet fik sit certifikat, men tabte BIV til en hankastrat (selvfølgelig dybt uretfærdigt i mine øjne); men Eric ville gerne se hende tilbage til Nominering.

BIV hos de fertile katte i grp. 8 kom i sidste ende til at stå mellem Julle og Blue. Da Annette havde to hankatte op imod hinanden, stod jeg med Blue. Da Blue er en meget stor kat og jeg har tynde spaghetti-arme, endte jeg med at stille ham på dommerbordet, hvor han så slængte sig. Julle blev også stillet på samme bord og han satte sig pænt ned. De andre tilskuere (udstillere og publikum) kiggede noget. Det er ikke hverdagskost at se to store, granvoksne fertile hankatte slænge sig på samme dommerbord. Dommeren sad tilbagelænet i sin stol og tog sig rigtig god tid til at beslutte sig for hvem af de to hankatte, han ville se tilbage til nominering. Da først vi havde sat kattene fra os, havde vi egentlig ingen problemer med at dommeren tog sig god tid. Blue og Julle er to ret forskellige katte og vi er vant til at dommeren enten kan lide den ene eller den anden. Eric endte med at vælge Julle til at gå videre.

 

Nominering

Bastet skulle op imod en rød Maine Coon hunkastrat til nominering. Dommeren havde kun 3 hunkastrater den dag, og Bastet havde allerede slået den ene ud, da dommeren valgte hende som bedste hunkastrat til BIV. Men nu skulle hun altså op imod en anden race. Her tog dommeren sig god tid, men endte med at vælge Bastet til sceneshowet. Var jeg lige stolt der?!

Hos de fertile hankatte var der 6 katte oppe til nominering. Som jeg lige husker det, var det 2 Norsk skovkat, 2 Sibirisk kat (her iblandt WW’17) og en Maine Coon. Jeg kan ikke huske den sidste. Dommeren sendte hurtigt flere katte ned, og det endte med at stå imellem Julle, Verdensvinderen fra 2017 og den anden Sibirisk kat. Annette sad og blev mere og mere grå i hovedet efterhånden som dommeren sendte katte ned. Jeg tror slet ikke hun trak vejret. Vi vidste jo godt at vi var oppe imod en hård konkurrent. Eric tog sig god tid til at vurdere de tilbageværende katte og sagde på et tidspunkt at ”I Sibirisk kat opdrættere skal gå hjem og læse standarden og så begynde at opdrætte efter hvad der står om pelsen.” Der tænkte jeg ”Shit, så vælger han Julle!” Og det endte faktisk med at det blev Julle, som rendte med nomineringen! Da Eric underskrev nominerings- papirerne, kiggede han på Annette og sagde at nr. 195 (det var Blue) var hans 2. bedste hankat den dag. Stolt ejer og stolt opdrætter der!

 

Sceneshowet

Da nomineringerne var færdige, sluttede showet for den dag. Sceneshowet skulle først afholdes dagen efter. Så vi kørte hjem til hotellet med kattene og så tog vi ellers til Amsterdam på et superfedt steak house (Annette havde googlet sig frem til hvor man kunne få den bedste bøf), hvor vi fejrede vores resultater. Fire katte med, 3 cert., 1 BIV og 2 NOM. Ikke ringe.

Søndag skulle gå med sceneshow. Og slaget gik sin gang. Klubben havde valgt et burløst panel, hvilket betød at kattene ikke skulle op og sidde og vente i bure. I stedet skulle man holde øje med hvornår ens kat skulle på scenen, og når kattene i panelet inden var på scenen, skulle man gå op og finde den steward, der skulle bære ens kat på scenen. Vi gjorde Bastet og Julle klar og jeg kørte Bastet ind i den anden hal i hendes Petstroller. En af mine venner fra Portugal havde et ungdyr på scenen, så jeg havde meget fokus på hvordan det gik hans kat, da ungdyrene var på scenen. Da stemmerne blev læst op, og hans kat tog den første stemme, gik det op for mig, at hvis ungdyrene var på, så var det jo hunkastraterne næste gang! Så man lige mig få Bastet ud af Petstrolleren og op til hendes steward?! For øvrigt en rigtig sød og lydhør steward.

Den portugisiske kat blev BIS, og mens jeg jublede med der, blev hunkastraterne båret på scenen. Bastet ligner altid en million, når hun bliver præsenteret og hun havde da også en fest på scenen. Hun havde overskud til at lege med dommeren. Jeg er simpelthen så stolt hver gang jeg ser hvor dygtig hun er i de situationer. Dommerne var rundt til alle kattene og så tilbage hos Bastet og en Sibirisk kat. Jeg vidste godt at den kat var en meget hård konkurrent og den endte da også med at snuppe alle stemmerne. Men pyt! Bastet var dygtig!

BIS hankastrat blev vundet af en britisk Norsk skovkat, og BIS hunkat blev vundet af en Sibirisk kat. Og så kom de fertile hankatte på. Her var både Maine Coon, Norsk skovkat og Sibirisk kat repræsenteret. Dommerstemmerne faldt med 2 stemmer på hver af de to Sibirisk kat og 2 stemmer på Julle! Der kom skilledommer på. Han valgte en Sibirisk kat (som også er verdensvinder). Men 2 stemmer til Julle. Vi kunne flyve!

 

Status på turen hjem

Efter showet var det nedpakning og hjem på hotellet. Og så lige ud at spise på Jamie Oliver restaurant! Turen hjem til Danmark næste dag var lang (mange uheld på de tyske motorveje), men så kunne man da fordøje de indtryk, vi havde med os hjem. En fin, velafholdt udstilling. En masse katte, og en virkelig hård konkurrence. Specielt fra Sibirisk kat, som vi jo ikke er vant til i samme grad på de danske udstillinger! Og de finske katte, som står i imponerende showkondition. Det har noget at sige hvad udendørstemperaturen er på, og de milde danske vintre påvirker vores kattes pels.

Alt i alt en dejlig tur; Bastet fik sit certifikat og er efterfølgende blevet Grand International Premier. Næste udenlandstur går til Freiburg i Tyskland i slutningen af oktober, hvor årets World Winner show afholdes.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 17:26

Så vil jeg anbefale du kigger på en hjemmeside for siam/orienaler i stedet for på en med Norsk skovkat.
Mvh Charlotte

...
05.04 | 17:23

Jeg er interesseret i en voksen siameser/orientaler. Vi er pensionister og bor i dejlige grønne omgivelser og har haft orientaler i over 30 år.

...
24.03 | 17:30

Hej Annette
Send os en mail på shadowpaw@live.dk

mvh
Charlotte

...
24.03 | 12:45

Hej Charlotte og Martin. Vil blot høre om Indy fortsat er til salg og om I ønsker at sælge ham alene som kælekat. Vi kan tilbyde ham hus og have, roligt liv.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE